Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Obezite ile ilgili olarak günümüzde en çok uygulanan ameliyat yöntemidir. Yaygın olarak mide küçültme ameliyatı olarak da bilinmektedir. Tüp Mide Ameliyatı, kısaca hastanın vermek istediği kiloya göre midenin  %80 ile %90 oranında küçültülmesi ameliyatıdır.

Tüp Mide Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Hasta ameliyat boyunca genel anestezi ile tamamen uyutulur ve ameliyat Laparoskopik olarak karın bölgesinde küçük deliklerden yapılır. Biz, kendi geliştirmiş olduğumuz “3 Delik Yöntemi” uygulamaktayız. Bu yöntemde; delikler 1 cm, 1 cm ve 0,5 cm’dir. Delikler ameliyattan 1 yıl sonra görülemeyecek kadar küçülür. Ameliyat 40 dakika ile 1 saat arası bir sürede tamamlanır ve ameliyat sonrası hastalarımızın %90’ı servisteki odasına alınır. Odanızdan özel sedye ile alınma ve geri getirilme arasındaki süre 2-2,5 saati bulmaktadır. Yüksek riskli hastalarımız ise bir süre Yoğun Bakım Ünitesine alınarak; gözlem altında ve güvende tutulması sağlanır.

Hasta yakınlarının ameliyat süresince stres yaşadıklarını çok iyi bilen bir ekibiz. Hasta ve hasta yakınlarına ameliyat öncesi süreç hakkında detaylı bilgi vererek süreci anlatmakta ve ameliyat bitiminde, mutlaka hasta yakınları bilgilendirmekteyiz. Sizler de uyguladığımız ameliyat tekniği ile ilgili Instagram sayfamızda daha önce canlı yayınladığımız ameliyat videolarını izleyebilir; deneyimlerimiz ve tekniğimiz hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatında Mide Boyutu Ayarlanabilir Mi?

Hastaların vereceği kiloya göre mide hacmini ayarlayabilmekte ve midenin çıkış kısmında kesilecek alanı değiştirerek %80-%85-%90 gibi oranlarda mide boyutunu düzenleyebilmekteyiz. Bu sayede kişinin vereceği kiloyu ayarlayarak, kişinin aşırı zayıflamasının önüne geçmekteyiz. Bu amaçla hastalarımıza ameliyata girmeden ulaşmak istedikleri kiloyu mutlaka sormaktayız.

1- Danışma
Cerrahımıza danışarak, tüp mide ameliyatı (mide küçültme ameliyatı) konusunda en güncel bilgileri size şahsen veya telefonla bilgi vermekteyiz.

2 – Tedavi
Tedavi, uzmanlarımız tarafından detaylı bilgi, detaylı testler ve çeşitli muayeneler sonrasında gerçekleşir. En doğru tedavinin uygulanması hedeflenmektedir.

3 – Başarı
Ameliyat öncesinde olduğu gibi ameliyat sonrasında da sürecin sıkı takipçisiyiz. Doğru beslenme yönlendirmeleri ve ameliyat sonrası takip ile başarıya ulaşıyoruz.

Avantajları Nelerdir ?

Dünyada en sık uygulanan iki ameliyattan biri tüp mide ameliyatıdır. Son 15 yılda tüp mide ameliyatının en fazla uygulanan ameliyat olmasının nedeni, hastaların memnuniyetinin oldukça fazla olmasıdır. Ameliyat süresi kısa, komplikasyon oranları son derece az, ameliyat sonrası iyileşme süresi hızlı, normal hayata dönüşün kısa ve sorunsuz olması en önemli avantajlarıdır.

10 yılı aşan deneyimlerimiz sonucu kendi hastalarımızın  Tüp Mide Ameliyatı olmaktan memnun olduklarını görmekteyiz.

Op.Dr. Ersin Aksu ve uzman ekibi ameliyat öncesi ve sonrası sıkı takibi ile yüksek başarıyı hedeflemektedir. Sizin mutluluğunuz bizim başarımızdır. Daha fazla bilgi için iletişime geçebilir, Instagram ve YouTube hesaplarımızı inceleyebilirsiniz.

Stapler
Laparoskopik tüp mide cerrahisinde en önemli alet mideyi ayırmak için sütür cihazı olarak kullanılan zımbadır.

Stapler hattındaki dikiş sızıntısına ek olarak, bariatrik cerrahide kanama en sık görülen komplikasyondur. Cerrahımız bu riski en aza indirmek için hasta başına yalnızca bir kez Stapler kullanır.

Dikiş arttırıcı

Cerrahımız dikiş kuvvetlendiriciyi kullanmayı tavsiye ediyor. Dikiş arttırıcılar biyolojik bir malzemeden yapılmıştır ve klemplerin daha iyi sabitlenmesini sağlamak için ek bir doku tabakası görevi görerek ameliyat sonrası komplikasyonları azaltır.

Dikiş artırıcı kullanımının ikincil kanama riskini önemli ölçüde azaltacağı konusunda bariatrik alandaki uzmanlar arasında %100 fikir birliği vardır.

Her cerrahi işlem risk taşımaktadır. Anestezi intoleransı gibi genel cerrahi risklerin yanı sıra özel cerrahi riskler de vardır.

Sızıntı: Mide veya bağırsaklardaki tüm dikişler genellikle bu bölgelerde bir sızıntı gelişmesiyle birlikte iyileşmeyi bozma riski taşır ve sızıntıyı gidermek için yeniden ameliyat gerektirir, aksi takdirde peritonit olabilir.

Bilgi Al